MDR, EDR, XDR, MSSP ve SIEM nedir?

Yönetilen Tespit ve Müdahale (MDR), tüm ortamları izlemek, tehditleri belirlemek ve stratejik olarak yanıt vermek için teknolojiyi ve insan uzmanlığını kullanır. Yönetilen algılama ve yanıt (MDR), kuruluşların karşılaştıkları siber güvenlik risklerini daha iyi anlamalarına ve tehditleri nasıl tanımladıklarını ve bunlara nasıl tepki verdiklerini iyileştirmelerine yardımcı olan bir hizmettir.  Şirketlerin tehditleri algılama ve bunlara yanıt verme yöntemleri ve kullanılan araçlar farklıdır. Ancak tüm MDR programlarının ortak olarak sahip olduğu bazı temel unsurlar vardır.

[MDR][ Managed Detection and Response]

Yönetilen Tespit ve Müdahale (MDR), tüm ortamları izlemek, tehditleri belirlemek ve stratejik olarak yanıt vermek için teknolojiyi ve insan uzmanlığını kullanır. Yönetilen algılama ve yanıt (MDR), kuruluşların karşılaştıkları siber güvenlik risklerini daha iyi anlamalarına ve tehditleri nasıl tanımladıklarını ve bunlara nasıl tepki verdiklerini iyileştirmelerine yardımcı olan bir hizmettir. Şirketlerin tehditleri algılama ve bunlara yanıt verme yöntemleri ve kullanılan araçlar farklıdır. Ancak tüm MDR programlarının ortak olarak sahip olduğu bazı temel unsurlar vardır.

MDR’nin özellikleri

Uyumluluktan Çok Tehdit Tespitine Odaklandı

MDR’nin amacı, bir şirketin en son uyumluluk düzenlemelerini izlediğinden emin olmak yerine tehditleri ele almaktır. Ancak, gelişmiş güvenlik önlemleri nedeniyle bir şirket MDR kullandıktan sonra uyumlu hale getirilebilir. Hizmetler, Sağlayıcının Kendi Araç ve Teknolojileri Kullanılarak Sağlanır. Kullanılan araçlar müşterinin tesislerinde kurulmuş olsa da, servis sağlayıcı tarafından sağlanır ve yönetilir. Bu, bir kuruluşun kendi tehdit algılama ve müdahale kaynaklarını tedarik etme ihtiyacını azaltır.

Güvenlik Olay Yönetimine ve Gelişmiş Analitiklere Büyük ölçüde Güvenir

MDR, güvenlik olaylarına ve bir olay sırasında toplanan verileri analiz etmeye odaklanır. Veriler daha sonra organizasyonu daha güvenli hale getirmek için kullanılır.

MDR Genellikle İnsanları İçerir

MDR araçları otomasyonu kullansa da, en önemli yönlerden bazıları için insan katılımı gereklidir. Bunlar, 24 saat izleme, güvenlik olaylarını analiz etme ve müşteri ile iletişim kurmayı içerir.

MDR Hizmet Sağlayıcıları Ayrıca Olay Doğrulama ve Uzaktan Yanıt Gerçekleştirir

MDR hizmeti, hangi uyarıların en fazla dikkat gerektirdiğini belirleme, kötü amaçlı yazılımları koruma altına alma ve güvenlik açıklarını giderme gibi güvenlik endişelerini gidermek için gereken belirli adımları içerir.

 

MDR’nin Faydaları

 

Gartner’a göre, 2025 yılına kadar işletmelerin %50′si MDR kullanıyor olacak . Bazı yaygın kullanım durumları şunları içerir:

Kötü amaçlı yazılımı durdurun : Kötü amaçlı yazılım, genellikle verileri sızdırmak ve hedeflenen bir makineye daha fazla kötü amaçlı yazılım indirmek için kullanılan komut ve kontrol (C&C) sunucularıyla iletişimini gizlemeye çalışır. MDR’yi entegre ederek bu iletişimleri durdurabilir ve gelecekte olmasını önleyebilirsiniz. Bir MDR, belirli uç noktaları kötü amaçlı yazılımlardan korumak için bir uç nokta koruma platformu (EPP) da içerebilir.

Yanal hareketi durdurun : Bir tehdidin yanal hareketi, saldırganların bir ağdaki bir dizi makineyi ele geçirmesinin birincil yoludur. MDR, yanal hareketi algılayarak kuruluşun bir tehdidin yayılmasını durdurmasını sağlar.

Güvenlik ilkesi ihlallerini durdurun : Bir kuruluş, kullanıcıların yanlışlıkla veya kasten iç güvenlik ilkelerini ihlal etmesini önlemek için MDR hizmetlerini kullanabilir . Bir ihlal meydana gelirse, MDR hizmet sağlayıcı ne olduğunu ve nedenini araştırabilir ve bulgularını kuruluşa geri bildirebilir.

Deneyimli SOC Analistleri ile 7/24 İzleme ve İyileştirilmiş İletişim Mekanizmaları

MDR ile sisteminiz, deneyimli güvenlik operasyonları merkezi ( SOC ) uzmanları tarafından günün her saati izlenir . Bu, güvenliğinizi artırır ve sorunlarla ilgili size güncel iletişim sağlar.

Proaktif Tehdit Avcılığı

MDR tarafından yönetilen bir güvenlik hizmetiyle, yalnızca kuruluşunuz bir tehditten etkilendikten sonra tepki vermek yerine, tehditlerin peşine düşme konusunda proaktif bir duruş sergileyebilirsiniz.

Geliştirilmiş Tehdit Yanıtı

Bir MDR, ağınızdaki kaynaklardan bağımsız olarak tehdit yanıt yeteneklerinizi geliştirebilir. Gerekirse, belirli uç noktalara sensörler kurarak tehditleri ele alan bir uç nokta algılama ve yanıt (EDR) sistemi ile birlikte bir MDR kullanılabilir.

MDR, MSSP’den Daha İyi mi?

Bir MDR ve bir yönetilen güvenlik hizmeti sağlayıcısı (MSSP) benzer niteliklere sahiptir, ancak bazı önemli farklılıklar sizi birini diğerine tercih etmeye yöneltebilir.

Kapsam

Bir MSSP ile, kapsam genellikle daha kapsamlıdır ve Hizmet Olarak SOC’ye (SOCaaS) benzer. İstemci, MSSP’ye hangi verilerin gönderileceğine karar verir. MDR ile hizmet sağlayıcı, araçlarının sağladığı olay günlüklerini kullanır.

Uyumluluk Raporlaması

Uyumluluk raporlaması, bir MSSP’nin ortak bir yönüdür, ancak nadiren MDR tarafından gerçekleştirilir.

İnsan dokunuşu

MDR, insan analistlerle daha fazla etkileşimi içerirken, MSSP’ler tipik olarak e-postalar gibi elektronik iletişimi içerir.

Olay Müdahalesi

MDR ile, bir ücret karşılığında saklanan hizmetlerinize ekleyerek yerinde olay müdahalesine daha kolay erişebilirsiniz. Ayrıca, hizmet paketine dahil olan uzaktan olay yanıtı alma eğilimindesiniz. MSSP ile hem yerinde hem de uzaktan olay müdahalesi için ayrı bir tutucuya ihtiyacınız vardır.

MDR, SOC veya SIEM: Doğru Seçenek Nasıl Seçilir

Kuruluşunuzun güvenlik profilini geliştirmeye hazır olduğunuzda, bir SOC , MDR veya güvenlik bilgileri ve olay yönetimi (SIEM) arasında seçim yapmak zor olabilir .

Bir SOC ile, kuruluşunuzu korumaya adanmış bir şirket içi ekibiniz olur, ancak bazı şirketler için maliyet yüksek olabilir. Kapsamlı bir MDR çözümü ile çok iyi güvence altındasınız, ancak MDR araçlarının ihtiyaçlarınız için yeterli olduğuna güvenmeniz gerekiyor.

Bir SIEM, size derinlemesine analiz veya örüntü tanıma için faydalı olabilecek geniş bir günlük koleksiyonu sunar. Öte yandan bir MDR, bazı BT ekiplerinin hedefleri için sınırlayıcı olabilecek yalnızca en anlamlı günlükleri belirlemeye çalışır.

Neden Fortinet MDR?

FortiResponder MDR hizmet 24/7 izleme, olay yönetimi ve uyarı triaging ile FortiEDR gelişmiş güvenlik çözümünün müşterilerine sunmaktadır. Fortinet uzmanları, sistem tarafından verilen her uyarıyı inceleyip analiz eder ve ardından müşteriyi güvende tutmak için harekete geçer.

Ayrıca Fortinet uzmanları, müşterilere sorunun nasıl düzeltileceği ve olay müdahale ekiplerinin ve BT yöneticilerinin daha sonra neler yapabileceği konusunda ayrıntılı öneriler sunar.

[EDR][ Endpoint Detection & Response]

Uç Nokta Tespit ve Müdahale (EDR), uç nokta ortamlarını izlemek, tehditleri belirlemek ve belirli durumlara otomatik olarak yanıt vermek için teknolojiyi kullanır.

Gelişmiş saldırıların uç noktalardan ödün vermesi saniyeler olmasa da yalnızca dakikalar alabilir. Birinci nesil uç nokta algılama ve yanıt (EDR) araçları basitçe ayak uyduramaz. Hızlı hareket eden tehditler için çok yavaş olan manuel önceliklendirme ve yanıtlar gerektirirler, aynı zamanda zaten aşırı gerilmiş siber güvenlik ekiplerine yük olan çok sayıda gösterge üretirler. Ayrıca, eski EDR güvenlik araçları, güvenlik operasyonlarının maliyetini artırır ve ağ süreçlerini ve yeteneklerini yavaşlatarak işletmeyi olumsuz yönde etkileyebilir. En güvenilir uç nokta güvenliği sağlayıcılarından biri olan FortiEDR, hem enfeksiyon öncesi hem de sonrası uç noktalar için gelişmiş, gerçek zamanlı tehdit istihbaratı, görünürlük, analiz, yönetim ve koruma sağlar. Saldırı yüzeyini proaktif olarak azaltır, kötü amaçlı yazılım bulaşmasını önler, potansiyel tehditleri gerçek zamanlı olarak algılar ve etkisiz hale getirir ve özelleştirilebilir oyun kitaplarıyla yanıt ve düzeltme prosedürlerini otomatikleştirebilir. FortiEDR, güvenlik ekiplerini bir dizi yanlış alarmla boğmadan veya iş operasyonlarını kesintiye uğratmadan, kuruluşların ihlalleri gerçek zamanlı olarak otomatik ve verimli bir şekilde tanımlamasına ve durdurmasına yardımcı olur.

Proaktif saldırı yüzeyi riskini azaltan keşifFortiEDR, güvenlik ekiplerinin şunları yapmasına olanak tanıyan güvenlik açığı değerlendirmeleri ve IoT güvenliği ile en gelişmiş otomatik saldırı yüzeyi politikası kontrolünü sunar:Hileli cihazları (ör. korumasız veya yönetilmeyen cihazlar) ve IoT cihazlarını keşfedin ve kontrol edinUygulamaları ve derecelendirmeleri izleyinSanal yama ile sistem ve uygulama güvenlik açıklarını keşfedin ve azaltınRisk tabanlı proaktif politikalarla saldırı yüzeyini azaltın.

[XDR][ Extended Detection and Response]

Genişletilmiş Tespit ve Müdahale (XDR), uç noktalar, uygulamalar, bulutlar ve ağlar dahil olmak üzere birden çok güvenlik katmanından gelen verileri analiz eden MDR için tamamlayıcı bir yaklaşımdır.

XDR nedir?

XDR , çapraz katmanlı algılama ve yanıt anlamına gelir. XDR, verileri toplar ve ardından uç noktalar, e-posta, sunucular, bulut iş yükleri ve genel ağ dahil olmak üzere çeşitli güvenlik katmanları üzerinden ilişkilendirir. XDR, geleneksel algılama ve olay yanıtına yeni, alternatif bir yaklaşım olup, algılama ve yanıt prosedürlerini birden çok ortamda entegre eder.

XDR Nasıl Çalışır?

İyi tasarlanmış tehditleri tespit etmek zor olabilir, çünkü bunlar paralel olarak çalışan, ancak birlikte çalışması gerekmeyen çoklu güvenlik yaklaşımları olan güvenlik siloları arasında çalışır. Güvenlik siloları arasında gizlenme yetenekleri nedeniyle zaman geçtikçe yayılabilir veya çoğalabilirler. Sonuç olarak, bir güvenlik operasyon merkezinin (SOC) dikkatinden kaçabilir ve daha fazla hasara neden olabilirler.

XDR, bu tehditleri izole eder ve inceler. Toplar ve ardından her algılamayı ayrı güvenlik katmanlarına göre ilişkilendirir. Her “katman” farklı bir saldırı yüzeyini temsil eder : uç noktalar, e-posta, ağ, sunucular ve bulut iş yükleri. Bir XDR çözümünün her bir saldırı yüzeyini korumanın belirli yolları, XDR sağlayıcınızın teknik incelemesinde özetlenecektir.

Uç nokta

Uç nokta etkinliğini yönetmek, bir tehdidin nasıl bir dayanak kazanıp bir uç noktadan diğerine yayılabileceğini anlamak için çok önemlidir. XDR ile, tehlike göstergelerini (IOC’ler) aramak için uç nokta süpürmeyi kullanabilir ve ardından saldırı göstergelerinden (IOA’lar) toplanan bilgileri kullanarak onları avlayabilirsiniz.

Bir XDR sistemi, bir uç noktada ne olduğunu ve bir tehdidin nereden geldiğini ve birden çok uç noktaya nasıl yayılmayı başardığını size söyleyebilir. XDR daha sonra tehdidi izole edebilir, gerekli işlemleri durdurabilir ve dosyaları silebilir veya geri yükleyebilir.

E-posta

E-posta, en büyük ve en sık kullanılan saldırı yüzeylerinden biridir. Bu, onu yumuşak bir hedef haline getirir ve XDR çözümleri, bir e-posta sistemiyle gelen riskleri sınırlamaya yardımcı olabilir. E-posta güvenliği, yönetilen bir algılama ve yanıt (MDR) sistemiyle de ele alınabilse de, XDR, e-posta güvenliğini özel olarak belirler.

Önceliklendirme sürecinin bir parçası olarak XDR, e-posta tehditlerini algılayabilir ve güvenliği ihlal edilmiş hesapları belirleyebilir. Ayrıca, sık sık saldırıya uğrayan kullanıcıları ve saldırı kalıplarını tespit edebilir. XDR, güvenlik protokolleri tarafından alınan tehditten kimin sorumlu olduğunu ve söz konusu e-postayı başka kimlerin almış olabileceğini araştırabilir.

Saldırıya yanıt vermek için XDR, e-postayı karantinaya alabilir, hesapları sıfırlayabilir ve ayrıca sorumlu gönderenleri engelleyebilir.

Ağı saldırılar ve saldırı fırsatları için analiz etmek, güvenlik sorunlarıyla agresif bir şekilde mücadele etmede önemli bir adımdır. Ağ analitiği ile, yönetilmeyen ve Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazları gibi güvenlik açığı noktalarını belirlemeye yardımcı olan olaylar filtrelenebilir. Tehditlerin Google aramalarından, e-postalardan veya iyi planlanmış saldırılardan kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakılmaksızın, ağ analizi temeldeki güvenlik açığını belirleyebilir.

XDR, ağdaki sorunlu davranışı tespit edebilir ve ardından nasıl iletişim kurduğu ve şirket içinde nasıl seyahat ettiği dahil olmak üzere tehditle ilgili ayrıntıları araştırabilir. Bu, bir uç servis ağ geçidinden (ESG) bir merkezi sunucuya, bir tehdidin ağ üzerindeki konumundan bağımsız olarak yapılabilir. XDR daha sonra yöneticilere saldırının kapsamı hakkında bilgi verebilir, böylece hızlı bir şekilde bir çözüm bulabilirler.

Sunucular ve Bulut İş Yükleri

Sunucuları ve bulut altyapısını korumak, yüksek düzeyde uç noktaların güvenliğini sağlamak için kullanılanlara benzer adımlar içerir. Tehdidin ağa nasıl ulaştığını ve nasıl yayıldığını anlamak için incelenmelidir.

XDR, sunuculara, kapsayıcılara ve bulut iş yüklerine odaklanmak için özel olarak tasarlanmış tehditleri yalıtma yeteneği sağlar. XDR daha sonra tehdidin iş yükünü nasıl etkilediğini araştırır ve sistem genelinde nasıl yayıldığını inceler. Ardından sunucuyu izole eder ve tehdidi kontrol altına almak için gerekli işlemleri durdurur. Tehdit yalıtımı, saldırılardan kurtulmak için ortalama süreyi azaltmanın önemli bir bileşenidir.

Örneğin, bir tehdit bir IoT uç noktası aracılığıyla bulut ağınıza erişim kazanırsa, XDR nereden geldiğini tespit edebilir. Daha sonra güvenlik ihlalinin arkasındaki nedenleri ele alabilir ve bu bilgileri bir saldırı planı oluşturmak için kullanabilirsiniz.

XDR, tehdidin sunucunun iş yükünü nasıl etkilediğini anlamaya yardımcı olduğu için bir güvenlik ürünleri paketine etkili bir ek olabilir. İşlemeyi yavaşlattıysa veya verileri bozduysa, XDR size bunun ne ölçüde olduğunu söyleyebilir. Ardından XDR, tehdidin yayılmasını kolaylaştırabilecek tüm süreçleri durdurabilir. Çok çeşitli bağlantı noktalarını destekleyen bir bulut ortamında, işlemlerin durdurulması, büyük veri kayıplarını veya operasyonlarınızın önemli bölümlerinin tamamen askıya alınmasını önleyebilir.

Bir XDR sistemi, bilgileri bir veri gölüne (ham verilerin merkezi bir deposu) besleyebilir ve sterilize edebilir. Önce tehditleri tespit etmek için katmanlar arası taramayı başlatır, ardından onları yakalar, araştırır ve ortadan kaldırır.

XDR ve Geleneksel Tehdit Tespiti

XDR, özellikle bir silo yaklaşımının yarattığı sorunları çözmeyi amaçladığı için geleneksel tehdit tespitinden farklıdır. XDR’nin bir sistemi “silolardan arındırmasının” bir yolu, saldırı yüzeylerini birincil kategorilerine ayırmaktır. Bu şekilde e-posta, ağlar, sunucular ve bulut iş yükleri için nispeten kapsamlı bir çözüm elde edersiniz.

XDR, yalnızca tehditleri tespit edip tanımlamayı değil, aynı zamanda bunlara yanıt vermeyi de istediği için farklıdır. Bazı tehdit algılama sistemleri, tehdidi ortadan kaldırmak için kararlı bir eylemde bulunmadan yalnızca tehdidi algılar. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, özellikle tehditlere nasıl yanıt vereceğiniz konusunda daha fazla serbestliğe sahip olmak istiyorsanız, XDR’nin bu yönü kullanışlı olmayabilir.

XDR, uyarıları yönetmek için de yararlı bir araç olabilir. Bir güvenlik sistemi çeşitli uyarılarla dolu olabilir ve bunları yönetmek bazen tehditleri ele almak kadar iş gerektirebilir. Bir XDR sistemi, istendiği halde eyleme geçirilebilir bilgiler içermeyebilecek uyarıları birleştirebilir. Bu, yöneticilerin kesin adımlar gerektiren uyarılara odaklanmasına yardımcı olur.

XDR yalnızca tehditleri algılamakla kalmaz, aynı zamanda bunlara yanıt da verdiğinden, bir güvenlik ekibi XDR uygulamasıyla zamandan ve kaynaklardan tasarruf edebilir. Örneğin, BT ekibi her bir tehdide nasıl yanıt vermek istediklerini biliyorsa ve XDR çözümü bu yeteneğe sahipse, tehditleri belirlemek ve izole etmek için XDR kullanarak ve ilgili sorunlu süreçleri kapatarak aynı anda birkaç üssü kapsayabilir. .

XDR ve Uç Nokta Tespiti ve Yanıtı (EDR)

EDR, XDR’den farklıdır, çünkü “E” özellikle uç noktaları ifade eder, oysa XDR’deki “X”, ağ ve bulut verilerini de işlediğini gösterir.

Ağınız ve bulut altyapınız için zaten bir güvenlik çözümünüz varsa, FortiEDR gibi bir EDR çözümü kullanmanız daha iyi olabilir . Bir XDR sisteminin mevcut ağ güvenlik çözümünüzle arayüz oluşturması zor olabilir ve fazlalık, fırsatlardan çok engellerle sonuçlanabilir.

XDR ve Ağ Trafik Analizi (NTA)

Hem XDR hem de NTA tehditleri algılayabilir. NTA, örüntü tanımaya odaklanır ve bu nedenle, beklenen örüntüyü ihlal eden veri paketlerine anında yanıt verebilir. Örneğin, bir sunucu genellikle ABD, Kanada ve Brezilya’dan trafik alıyorsa ancak aniden Rusya’dan trafik almaya başlarsa, olası tehdidi ortadan kaldırmak için bir NTA sistemi kullanılabilir.

Bu nedenle, kuruluşunuzun karşı karşıya olduğu tehditler bu tür bir kalıp algılama kullanılarak izole edilebiliyorsa, NTA XDR’den daha iyi bir çözüm olabilir.

XDR ve Güvenlik Bilgileri ve Olay Yönetimi (SIEM)

XDR, yanıt çözümleriyle birlikte gelmesiyle SIEM’den farklıdır. SIEM bir yanıt çözümü ile çalışabilse de, tehditlere yanıt vermeye değil onları tespit etmeye odaklanır. Tehditlere nasıl yanıt vereceğinizi özel olarak tasarlamak istiyorsanız, FortiSIEM gibi bir SIEM çözümü XDR’den daha iyi bir seçim olabilir.

Bazı durumlarda XDR, gerçek bir tehlike oluşturmasa bile bir tehdidi otomatik olarak algılayabilir ve yanıtlayabilir. Bunun gibi erken bir yanıt kuruluşunuza zarar verebilir. SIEM ile her bir tehdide nasıl yanıt vereceğinize karar vermekte özgürsünüz, bu da operasyonları gereksiz yere durdurmanızı veya durdurmanızı engelleyebilir.

XDR ile Güvenlik Düzenleme, Otomasyon ve Yanıt (SOAR) karşılaştırması

XDR, kendi ekosistemi içindeki tehditleri tespit etmeye ve bunlara yanıt vermeye odaklanma konusunda iyi bir iş çıkarsa da, SOAR aynı şeyin çoğunu yapabilir, aynı zamanda güvenlik politikası ve raporlamanın düzenlenmesine yardımcı olmak için kullanılabilir.

Tehditlere anında müdahaleniz etkiliyse ancak güvenlik politikalarının genel olarak uygulanmasına yardımcı olan bir sisteme ihtiyacınız varsa, FortiSOAR gibi bir çözüm XDR’den daha iyi bir seçim olabilir. Mevcut, etkili bir tehdit yanıt sisteminin üzerine bir XDR çözümünü uygulamak, mevcut çözümünüzden daha iyi sonuçları garanti etmeden, elinizden gelenden daha fazla zaman gerektirebilir.

Toplam Saldırı Görünürlüğü Elde Edin

FortiClient, riskleri keşfetmenize, onları izlemenize ve ne kadar maruz kaldıklarını değerlendirmenize olanak tanır. Bu, çeşitli uç noktalar için yapılabilir ve size güvenlik yaklaşımınızı kuruluşunuzun ihtiyaçlarına göre uyarlama esnekliği verir.

Ayrıca FortiClient, gelişmiş tehditlere karşı bir savunma sağlar ve telemetrinizin merkezi bir bileşeni olarak ortadan kaldırdığı tehditlerle ilgili bilgileri otomatik olarak iletebilir. Fortinet Security Fabric ile sorunsuz bir şekilde entegre olduğu için, tehditleri içerebilen ve yayılmalarını önleyebilen ilke tabanlı otomasyonu dahil edebilirsiniz. Halihazırda bir Fabric-Ready güvenlik çözümünüz varsa, FortiClient, kuruluşunuzun güvenlik çözümünü daha da güçlü hale getirmek için onunla birlikte çalışabilir. İşler ister COVID nedeniyle yavaşlamış olsun ister yeniden toparlanmaya başlamış olsun , şimdi FortiClient ile entegre algılama ve yanıt almanın tam zamanı .

[MSSP][Managed Security Service Provider]

Yönetilen Güvenlik Hizmet Sağlayıcısı (MSSP), bir kuruluşun güvenlik ağlarını izler ve bir anormallik algılandığında uyarılar gönderir.

MSSP Nedir?

Yönetilen bir güvenlik hizmeti sağlayıcısı (MSSP), bir kuruluşa ağ güvenliği hizmetleri sunar. Üçüncü bir taraf olarak, bir MSSP, BT ekipleri üzerindeki yükü hafifletebilir ve aynı zamanda kuruluşun operasyonları desteklemek ve genişletmek için ihtiyaç duyduğu önemli zamanı serbest bırakabilir.

Bu makale, MSSP’lerin bir kuruluşun daha verimli çalışmasına nasıl yardımcı olduğunu ve bunların yönetilen hizmet sağlayıcılardan (MSP’ler) nasıl farklı olduklarını inceleyecektir. Her ikisi de yönetilen hizmetler olsa da, MSSP’ler ve MSP’lerin farklı özellikleri vardır.

Yönetilen Güvenlik Hizmet Sağlayıcıları (MSSP’ler) Ne İçin Kullanılır?

MSSP’nin ne olduğunu anlamanın yanı sıra , nasıl kullanıldığını bilmek de önemlidir. Bir MSSP kullanmak, güvenlik sistemleri ve cihazlarının yönetimi ve izlenmesi için dış kaynak kullanımını içerir. Harici bir varlığın elindeki kritik güvenlik sistemleriyle, BT ekiplerinin daha ileri kurumsal hedeflere yönelik başka projelerle meşgul olmak için daha fazla zamanı olur. Ortak hizmetler şunları içerir:

  1. Yönetilen güvenlik duvarı : Yönetilen bir güvenlik duvarı, güvenlik uzmanlarının uygulanması yoluyla daha güçlü tehdit yönetimi sağlayan bir hizmeti ifade eder. Bu uzmanlar, güvenlik duvarınızı sürekli olarak izler ve olası tehditlere yanıt verir. Yönetilen bir güvenlik duvarı kullanmak, aynı anda bir bekçi, polis ve dedektif kiralamaya benzer. Sisteminizin ağ trafiği, kalıpları gözlemlemek ve izlemek için incelenir. Bu modeller güvenlik parametreleri oluşturmak için kullanılır. Bir olay bu parametrelerin dışında hareket ettiğinde bir uyarıyı tetikler ve olası tehdit giderilir.
  2. Saldırı tespiti : Geleneksel olarak ağlar genellikle kalelerle karşılaştırılır. Yeterince büyük bir hendek teorik olarak içeride değer verdiğiniz her şeyi koruyacaktır. Bununla birlikte, modern izinsiz giriş tespiti, “kalenin” içinde veya dışında olsunlar, tüm bileşenleri, insanları ve yazılımları ikinci kez tahmin etmeyi içerir. Yetenekli bir MSSP tarafından izinsiz giriş tespiti, tüm cihazların ve sistemlerin korunmasını ve bunların kötü aktörler tarafından kuruluşunuzun içindeki veya dışındaki diğer sistemlere zarar vermek için kullanılmadığından emin olmayı içerir.
  3. Sanal özel ağ (VPN) : Bir MSSP’nin elinde, kuruluşunuzun operasyonlarını güvenli bir şekilde korumak için bir VPN yapılandırılabilir. Diğer kullanıcılar tarafından izinsiz girişlere karşı korunduğu için özel bir VPN, saldırı yüzeyini önemli ölçüde en aza indirir . VPN’ye yalnızca gerekli kullanıcılara erişim izni verilirse, MSSP’nizin ağı bu kullanıcılardan ve cihazlarından korumak için yalnızca güvenlik önlemleri alması gerekir.
  4. Güvenlik açığı taraması : Potansiyel tehditleri belirlemek önemli bir adım olsa da, bir MSSP ayrıca ağınızdaki güvenlik açıklarını da tarar. Bazen bunlar, çalışma alanları ve hassas veriler gibi siber suçlular için bariz hedefleri içerir. Diğer durumlarda, suçluların erişmek istediği alanlara veya sistemlere, ondan iki veya üç derece kaldırılan bir güvenlik açığı kullanılarak girilebilir. Bir MSSP, bir saldırı yüzeyinin içinde, ona bitişik veya birkaç derece uzakta olsun, her bir güvenlik açığını saptayabilir.
  5. Antiviral hizmetler : Viral saldırıların çeşitliliği her yıl artıyor ve BT ekiplerinin genişleyen tehdit seçeneklerine ayak uydurması genellikle zor. Bir MSSP, ağınız ve kullanıcıları için en yakın tehdidi oluşturan virüslere odaklanacak kaynaklara sahiptir. MSSP daha sonra en belirgin tehditleri hedefleyen bir virüsten koruma hizmetleri portföyü tasarlayabilir. Ek olarak, ağ içindeki çeşitli düzeylerde ve konumlarda genel antiviral önlemler uygulanabilir. Örneğin, kurum içi sunucuların koruma ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde antiviral çözümler düzenlenebilirken, bulut sunucular için farklı çözümler tasarlanabilir.

 

MSSP ve MSP’ler: Fark Nedir?

MSP, BT altyapınızı uzaktan yöneten bir üçüncü taraf kuruluşu ifade eder. Başlıca hedeflerinden biri, genel operasyonunuzun verimliliğinden ödün vermeden siber güvenlik ağınızdaki yükümlülükleri azaltmak ve ortadan kaldırmaktır. MSP’ler önce kuruluşunuzun sahip olduğu mevcut sistemi değerlendirir ve ardından güvenliğinizi artırmak için özelleştirilmiş bir çözüm oluşturur.

Bir MSP seçerken, onları danışman olarak işe alma veya işletmenizdeki günlük operasyonları doğrudan yönetme seçeneğiniz vardır. Bir kuruluş, basit, sıradan görevleri bir MSP’ye dış kaynak sağlayabilir veya bunları daha karmaşık, yetenek ağırlıklı hedefler için kullanabilir.

MSSP Daha Özel Güvenlik Önlemleri Sunuyor

Bir MSP, bilgi sistemlerinizin tüm yönlerinin erişilebilir kılınmasını ve çalışanlarınız ve müşterileriniz tarafından kullanılabilmesini sağlamaya odaklanır. Ancak bu süreçte, dış taraflara da sunulabilirler. Öte yandan bir MSSP, çalışanlarınız ve müşterileriniz dışında hiç kimsenin bilgi sistemlerinize veya verilerinize erişmemesini sağlar. Saldırı fırsatlarını azaltmaya yönelik bu özel odaklanma, MSSP’yi bazı kuruluşlar için üstün bir seçim haline getirir.

MSSP, Yönetimden Çok Güvenliğe Öncelik Veriyor

Bir MSP’nin birincil görevi, karar vericilere işlerin nasıl yürüdüğü üzerinde kontrol sağlarken BT sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlamaya yöneliktir. Bir MSSP, BT’nin sorunsuz çalışmasına da yardımcı olabilirken, asıl amacı BT güvenliğidir. Daha bütünsel, çok yönlü bir BT çözümü arayan kullanıcılar için bir MSP daha fazla esneklik sunabilir. Birincil endişesi ağ güvenliği ve BT güvenliği olan kullanıcılar için bir MSSP daha iyi bir seçim olabilir.

MSSP Tehdit Azaltma için Özel Araçlar Sunuyor

Bir MSSP’nin bir MSP’den farklı olmasının bir başka yolu da çözüm paketidir. Bir MSP sistemi, BT sistemlerinin daha sorunsuz çalışmasını sağlayabilirken, bir MSSP’nin tek görevi, tehditleri doğrudan arayarak, belirleyerek ve bunlarla uğraşarak güvenliği artırmaktır. Sonuç olarak, MSSP’ler şirketlere belirli tehdit önleme, algılama ve yanıt protokolleri gerektiren hizmetler sağlar. Bunlar ağı, altyapısını ve onunla arayüz oluşturan uygulamaları korumak için kullanılır.

MSSP ve Siber Güvenlik: Fortinet Nasıl Yardımcı Olabilir?

İle Fortinet’te aracılığıyla MSSP , cyberattacks ile ilişkili risk yanı sıra saldırıların uzun ve kısa vadeli etkisi minimize edilebilir. Fortinet’in MSSP ortakları, ağı izleyerek aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli unsurlarını korur:

  1. Kurumsal veriler : En çok değer verdiğiniz veriler güvende ve istilacı tehditlerden uzak tutulur. Bu, özel verilerin yanı sıra müşterilerin, iş ortaklarının ve çalışanların verilerini içerir.
  2. Altyapı : Büyüyen bir saldırı yüzeyi ile altyapı unsurları sürekli hedeftedir. Fortinet MSSP çözümü ile ağınızı besleyen makineler ve yazılım sistemleri korunur. Yeni nesil güvenlik duvarları (NGFW’ler), aksi takdirde savunmasız bileşenleri ve sistemleri çeşitli tehditlerden korumaya yardımcı olur. Ayrıca, sisteminizin parametrelerine en uygun çözümü uyarlama özgürlüğüne de sahipsiniz.
  3. Kurum içi kullanıcılar : Kurumunuzdaki çalışanlar ve yöneticiler sahip oldukları bilgi ve erişim sayesinde kolaylıkla siber saldırıların özel hedefleri haline gelebilirler. Bağlı cihazlarda saklanan dijital anahtarları veya açığa çıkabilecek kullanıcı adları ve şifreleri olsun, Fortinet MSSP seçenekleri etkileyici bir koruyucu bariyer sağlayabilir. Fortinet’in güvenliği, ağa erişimi yalnızca gerekli kişilerle sınırlayarak, saldırıların sıklığını ve şiddetini en aza indirebilir.
  4. Harici ekip üyeleri : Fortinet MSSP’ler, harici çalışanlarla bağlantı kurmayı kendileri, ağınız ve bir bütün olarak kuruluşunuz için daha güvenli hale getirebilir. Bağlanmak zorunda olanlar dikkatlice incelenebilir ve güvenilir olmayan bir doğrulama sistemi kullanılarak, sisteme her eriştiklerinde kimlik bilgileri test edilebilir.

Fortinet MSSP’ler ayrıca kuruluşlara daha modern bir tehdit yanıt sistemi sunar. Sistem bir MSP uyarısı alırsa, eyleme dönüştürülebilir bir olaya yükseltilmeden önce kontrol edilebilir ve doğrulanabilir. Geleneksel tehdit yönetimiyle, bir ekip genellikle yanlış uyarıları kovalamak için zaman ve enerji harcamak zorunda kalır. Fortinet MSSP’leri ile yanlış pozitiflere yönelik kaynakları boşa harcamaya gerek yoktur.

[SIEM]

Güvenlik Bilgileri Olay Yönetimi (SIEM), bir kuruluşun teknik altyapısı boyunca günlük verilerini toplayan ve olayları belirlemek için bunları analiz eden bir yazılımdır.

SİEM nedir?

TechTarget’a göre güvenlik bilgileri ve olay yönetimi veya SIEM tanımı, “SIM (güvenlik bilgisi yönetimi) ve SEM (güvenlik olayı yönetimi) işlevlerini tek bir güvenlik yönetim sisteminde birleştiren bir güvenlik yönetimi yaklaşımıdır.”

Güvenlik bilgileri ve olay yönetim sistemleri, hızlı olay yanıtını sınırlayan üç ana zorluğu ele alır:

  1. Çok sayıda toplanmamış güvenlik verisi, neler olduğunu görmeyi ve tehditlere öncelik vermeyi zorlaştırıyor.
  2. BT ekipleri, siber güvenlik becerileri açığı nedeniyle yetersiz personel/eğitimli.
  3. Uyumluluğu gösterme ihtiyacı, tehdit tanımlama ve müdahaleden zaman alır.

SİEM nedir? Sonraki Seviye Mimari Açıklaması

SIEM sistemleri, bir tehdit saldırısını hafifleten kuruluşlar için kritik öneme sahiptir. Ortalama bir kuruluşun güvenlik operasyonları merkezinin (SOC) günde 10.000′den fazla uyarı alması ve en büyük kuruluşların 150.000′in üzerinde uyarı alması nedeniyle, çoğu kuruluş, çok sayıda uyarıya ayak uyduracak kadar büyük güvenlik ekiplerine sahip değildir. Ancak, her zamankinden daha karmaşık siber tehditlerin oluşturduğu artan risk, uyarıları göz ardı etmeyi oldukça tehlikeli hale getiriyor. Tek bir uyarı, büyük bir olayı tespit etmek ve engellemek ile onu tamamen gözden kaçırmak arasındaki fark anlamına gelebilir. SIEM güvenliği, uyarıları önceliklendirmek ve araştırmak için daha verimli bir yol sunar. SIEM teknolojisi ile ekipler, güvenlik verilerinin seline ayak uydurabilir. [Devam eden yeni problemli eğitim belgesine bağlantı]

Güvenlik bilgileri ve olay yönetimi (SIEM) çözümleri, tehdit algılamayı hızlandırmak ve güvenlik olayı ve olay yönetiminin yanı sıra uyumluluğu desteklemek için günlükleri toplar ve güvenlik olaylarını diğer verilerle birlikte analiz eder. Esasen, bir SIEM teknoloji sistemi, birden fazla kaynaktan veri toplayarak tehditlere daha hızlı yanıt verilmesini sağlar. Bir anormallik algılanırsa daha fazla bilgi toplayabilir, bir uyarı tetikleyebilir veya bir varlığı karantinaya alabilir.

SIEM teknolojisi geleneksel olarak uyumluluk göstermesi gereken kuruluşlar ve kamu şirketleri tarafından kullanılırken, güvenlik bilgileri ve olay yönetiminin çok daha güçlü olduğunu anlamaya başladılar. SIEM teknolojileri o zamandan beri her büyüklükteki kuruluş için önemli bir tehdit algılama aracı olarak gelişti. Günümüz tehditlerinin karmaşıklığı ve siber güvenlik becerileri eksikliğinin gelişmediği göz önüne alındığında, ihlalleri ve diğer güvenlik endişelerini hızlı ve otomatik olarak tespit edebilen güvenlik bilgisi olay yönetimine sahip olmak kritik öneme sahiptir. SIEM yetenekleri, daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları da bir güvenlik ve olay yönetimi çözümü kullanmaya yönlendiriyor.

SIEM Nasıl Çalışır?

Bazı kuruluşlar hala “SIEM ne yapıyor?” diye merak ediyor olabilir. SIEM teknolojisi, güvenlik aygıtlarının yanı sıra sunuculardan, son kullanıcı aygıtlarından, ağ donanımlarından ve uygulamalardan güvenlikle ilgili bilgileri toplar. Güvenlik olayı ve bilgi yönetimi (SIEM) çözümleri, verileri kategorilere ayırır ve olası bir güvenlik sorunu tespit edildiğinde önceden belirlenmiş politikalara göre bir uyarı gönderebilir veya başka bir şekilde yanıt verebilir. Ağ genelinde toplanan verilerin toplanması ve analizi, güvenlik ekiplerinin büyük resmi görmelerini, ihlalleri veya olayları erken aşamalarda belirlemelerini ve hasar oluşmadan önce müdahale etmelerini sağlar.

SIEM sistemleri, aşağıdakiler dahil olmak üzere mümkün olduğunca çok kaynaktan günlükleri alır ve yorumlar:

  • Güvenlik duvarları/birleşik tehdit yönetim sistemleri (UTM’ler)
  • Saldırı tespit sistemleri (IDS) ve izinsiz giriş önleme sistemleri (IPS)
  • Web filtreleri
  • uç nokta güvenliği
  • Kablosuz erişim noktaları
  • Yönlendiriciler
  • Anahtarlar
  • Uygulama sunucuları
  • bal küpleri

SIEM sistemleri, analiz, raporlar ve izleme için bu günlüklerden hem olay verilerine hem de bağlamsal verilere bakar. BT ekipleri, bu sonuçlara dayanarak güvenlik olaylarına etkili ve verimli bir şekilde yanıt verebilir.

Neden SIEM: Kritik Avantajlar?

Güvenlik bilgileri ve olay yönetimi çözümleri, temel tehdit algılama yetenekleri, gerçek zamanlı raporlama, uyumluluk araçları ve uzun vadeli günlük analizi sağlar. En iyi faydaları şunlardır:

  • Artan güvenlik etkinliği ve tehditlere daha hızlı yanıt. SANS Enstitüsü’ne göre , bir güvenlik ve olay yönetimi çözümünün yararlı olması için “bir analistin şüpheli davranış kalıplarını tek tek sistemlerden gelen verilere bakarak mümkün olandan daha hızlı ve daha etkili bir şekilde tanımlamasını ve bunlara yanıt vermesini” sağlaması gerekir . Gerçekten etkili olması için, başarılı ihlalleri önleyebilmelidir.
  • Verimli uyumluluk gösterimi. SIEM teknolojisi, SIEM BT ekiplerinin endüstri ve devlet düzenlemeleri ve güvenlik standartları ile uyumluluğu izlemesini ve raporlamasını da kolaylaştırmalıdır.
  • Karmaşıklıkta önemli azalma. Birden fazla uygulama ve cihazdan gelen güvenlik olayı verilerini birleştirmek, hızlı ve kapsamlı analiz sağlar. Ayrıca, tekrarlayan görevler otomatikleştirilir ve daha önce uzmanlara ihtiyaç duyulan görevler daha az deneyimli personel tarafından gerçekleştirilebilir.

 

Bir SIEM Satıcısı Seçmek: Satın Alma Rehberiniz

Research and tarafından yayınlanan yakın tarihli bir SIEM raporuna göre, “Küresel güvenlik bilgileri ve olay yönetimi pazarı 2018′de 2,59 milyar dolardı ve 2019 – 2027 tahmin döneminde %10,4′lük bir CAGR’de 2027′ye kadar 6,24 milyar dolara çıkması bekleniyor”. Piyasalar .

Bu hızla büyüyen pazar çok fazla rekabeti besliyor, bu nedenle bir güvenlik bilgisi ve olay yönetimi çözümünde nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmek önemlidir. En azından, bir SIEM çözümü şunları yapabilmelidir:

  • Her güvenlik cihazından veri toplayın
  • Verileri toplayın, ilişkilendirin ve analiz edin
  • Mümkün olan her yerde otomatikleştirin
  • Yalnızca cihazları değil, iş hizmetlerini de izleyin

Çoğu kuruluş, bir güvenlik bilgisi ve olay yönetimi çözümünden yalnızca temel işlevlerden fazlasını isteyecektir. Aşağıdaki kontrol listesi, yatırım getirisini (ROI) en üst düzeye çıkaracak belirli özellikler hakkında rehberlik sağlar:


Mevcut güvenlik ve ağ mimarilerine sorunsuz entegrasyon Güvenlik mimarisi
ister Fortinet Security Fabric ister çok satıcılı bir ortama dayalı olsun, bir güvenlik bilgisi ve olay yönetimi çözüm sorunsuz bir şekilde entegre edilmelidir. Bölgeye özel veya sektöre özel olanlar da dahil olmak üzere çok sayıda güvenlik ve BT cihazından verileri otomatik olarak keşfedebilmesi ve alabilmesi gerekir.

Başlangıçta, esnek dağıtım seçenekleri, hızlı dağıtım içermeli ve kapsamlı profesyonel hizmetlere ihtiyaç duymadan kolayca özelleştirilebilir olmalıdır.

Çözüm ayrıca iş büyümesiyle birlikte ölçeklenebilmelidir.


Yüksek kaliteli, öncelikli uyarılar
Olay korelasyonu ve analizi olmadan, birleştirilmiş veriler bile değersizdir. SIEM çözümü, verilerden hangi sonuçların çıkarılması gerektiğini belirlemek için birden fazla yöntem kullanmalıdır.

Ayrıca anahtar, hem fiziksel hem de sanal altyapının topolojisini şirket içinde ve genel/özel bulutlarda otomatik olarak eşleyen ve olay analizi için bağlam sağlayan akıllı bir altyapı ve uygulama keşif motoru kullanmaktır. Bu, bu bilgiler manuel olarak eklendiğinde oluşabilecek zaman kaybını ve hataları ortadan kaldırır.

Ayrıca, üst düzey bir SIEM çözümü, kullanıcı kimliklerini ağ (IP) adresleri ve cihazlarıyla ilişkilendirecektir. Bu olay bağlamı, sağlam kural kümeleri ve gelişmiş analitik ile birlikte, tehdit önceliklendirmesini sağlayarak, hemen ilgilenilmesi gerekenleri işaretler. Sonuç olarak, yöneticiler yüksek riskli olayları anında ele alabilir ve düşük riskli olayları otomatik yanıt süreçlerine aktarabilir.


Otomatik olay azaltma
İdeal bir SIEM çözümü, çok satıcılı güvenlik cihazları aracılığıyla uygun yanıtı düzenlemek için güvenlik düzenleme otomasyonunu ve yanıtını (SOAR) kullanır. Olayın risk düzeyine ve karmaşıklığına bağlı olarak otomatik olarak yanıt verebilir veya bir insan operatörü uyarabilir. Bu esneklik, güvenlik verilerindeki patlamalı büyüme ve tehditlerin hızlanması karşısında kuruluşların doğru yanıt hızı ve insan gözetimi dengesini sağlamasına yardımcı olur.


Tek bir pencereden yüksek değerli iş öngörüleri
Tipik güvenlik bilgileri ve olay yönetimi çözümleri, bir iş bağlamında olay bilgilerini sunmaz. Ancak, bu çok faydalıdır ve dahil edilmelidir. Örneğin, bir SIEM panosu, bu hizmeti destekleyen ayrı cihazların (sunucular, ağ ekipmanı ve güvenlik araçları) durumu yerine şirketin e-ticaret hizmetinin durumunu gösterecek şekilde yapılandırılabilir. Bu, güvenlik ekibinin iş kollarına anlamlı güncellemeler sunmasını sağlar.

Alternatif olarak, güvenlik yöneticileri, belirli bir cihazın kullanılamaması veya güvenliğinin ihlal edilmesi durumunda hangi iş hizmetlerinin etkileneceğini hızlı bir şekilde görebilir. En önemlisi, tek bir personel, tüm güvenlik bilgilerini ve olay yönetimi faaliyetlerini merkezi bir konsoldan denetleyebilir.


Uyumluluğa hazır raporlama
PCI-DSS, HIPAA, SOX, NERC, FISMA, ISO, GLBA, GPG13 ve SANS Critical Controls dahil olmak üzere çok çeşitli uyumluluk denetimi ve yönetim ihtiyaçlarını destekleyen önceden tanımlanmış raporlara sahip bir çözüm, aynı zamanda uyum görevleri üstlenmiştir. SIEM güvenlik ekipleri zamandan tasarruf edebilir ve uyumluluk eğitimini en aza indirebilir. Düzenlemeler ve raporlama içeriği gereksinimleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak zorunda kalmadan denetim/raporlama son tarihlerini karşılamak da avantajlıdır.

Neden Fortinet FortiSIEM?

Ağa daha fazla uygulama, uç nokta, IoT cihazı, bulut dağıtımları, sanal makineler vb. eklendikçe güvenlik yönetimi yalnızca daha karmaşık hale gelir. Bu patlayan saldırı yüzeyini güvenceye almak için tüm cihazların ve tüm altyapının gerçek zamanlı olarak görünürlüğü gerekir. Ancak bağlam da gereklidir. Kuruluşların, hangi cihazların bir tehdidi temsil ettiğini ve nerede olduğunu bilmeleri gerekir.

Fortinet’in güvenlik bilgileri ve olay yönetim sistemi FortiSIEM, görünürlük, korelasyon, otomatik yanıt ve iyileştirmeyi tek, ölçeklenebilir bir çözümde bir araya getiriyor. FortiSIEM, kaynakları etkin bir şekilde boşaltmak, ihlal tespitini iyileştirmek ve hatta ihlalleri önlemek için ağ ve güvenlik operasyonlarını yönetmenin karmaşıklığını azaltır. Dahası, Fortinet’in mimarisi günlükler, performans ölçümleri, güvenlik uyarıları ve yapılandırma değişiklikleri dahil olmak üzere çeşitli bilgi kaynaklarından birleşik veri toplama ve analitiği mümkün kılar. FortiSIEM, işin güvenliğine ve kullanılabilirliğine daha bütünsel bir bakış için, geleneksel olarak güvenlik operasyonları merkezi (SOC) ve ağ operasyonları merkezinin (NOC) ayrı silolarında geleneksel olarak izlenen analitiği birleştirir.

FortiSIEM’in en önemli özellikleri şunlardır:

Bir cihazın bağlamsal yeteneklerini anlayarak yanlış pozitifleri azaltmak için varlık kendini keşfetme Kullanılabilirlik, kullanım ve güvenlik duruşunun gerçek zamanlı bir iş görünümünü sağlamak için ağdan haberdar ve satıcıdan bağımsız operasyonlar ve yönetim ile     hızlı entegrasyonlar ve ölçeklenebilirlik Tehditlere hızla yanıt vermek için önde gelen bir güvenlik düzenlemesi ve otomatik yanıt motoru (SOAR) tarafından yönlendirilen     otomatik iş akışı Tek pencere görünümü , servis sorunlarını hızla çözmek için ekipleri bir araya getiriyor    FortiSIEM güvenlik bilgileri ve olay yönetimi çözümü, piyasadaki tipik bir çözümün değerlendirmelerinin ötesine geçer. Dahil yanında sorunsuz entegrasyon, aslına uygun, öncelikli uyarılar, otomatik olay hafifletilmesini, camın tek bölmesinden yüksek değerli iş bilgileri ve uyumu hazır raporlama diğer temel yetenekleri bir numarası vardır.

FortiSIEM’in değeri eWeek tarafından özetleniyor : “Bu çözüm, yerleşik bir konfigürasyon yönetimi veritabanı (CMDB), dosya bütünlüğü izleme (FIM) ve uygulama ve sistem performansı izlemeyi içeren tamamlayıcı özelliklere ek olarak temel SIEM yetenekleri sağlıyor.” FortiSIEM CMDB motoru, ağa bağlı tüm öğeleri (cihazlar, uygulamalar, kullanıcılar, IoT cihazları vb.) ve bunların ilgili ilişkilerini otomatik olarak keşfeder. SIEM, kendi kendine öğrenmeye devam eden ve ilk temelin ötesindeki tüm değişiklikleri rapor eden kapsamlı ve bütünsel bir topoloji haritası sunar.

FortiSIEM, herhangi bir ağ mimarisine sorunsuz bir şekilde uyması için çeşitli form faktörlerinde mevcuttur: donanım cihazları, sanal makineler ve Amazon Web Servisleri (AWS). Çeşitli seçenekler sağlamak için farklı performans seviyelerine sahip fiziksel cihazlar mevcuttur. FortiSIEM mimarisi, ölçeklenebilir, kurumsal ve hizmet sağlayıcıya hazır, çok kiracılı bir çerçevedir. Her FortiSIEM Collector, yüksek performans ve kullanılabilirlik için saniyede 10.000′den fazla güvenlik olayını (EPS) ve 1.000′den fazla cihazı izleyebilir.

Kurumsal Strateji Grubu (ESG), bir SIEM teknik doğrulama testinde FortiSIEM’in yeteneklerini ve etkinliğini derinlemesine inceledi . ESG Lab, Fortinet’in FortiSIEM’inin “heterojen sistemlerden güvenlik, performans ve kullanılabilirlik verilerini çapraz ilişkilendirerek bağlam, görünürlük ve hızlı yanıt sağladığını doğruladı. Bu, bir güvenlik kuruluşunun güvenlik, performans ve kullanılabilirlik olaylarını hızla keşfetmesini, araştırmasını ve bunlara yanıt vermesini sağlar; bu da olayları hızlı, odaklanmış, kendinden emin bir eylemle tamamen ele almak için gereken araçları sağlar. Kuruluşlar, algılamadan çözüme kadar geçen süreyi kısaltarak, yalnızca zamandan değil, çabadan ve paradan da tasarruf ederek iyileştirme süreçlerindeki değerli zamanı azaltabilirler.”

Test şu sonuca varmıştır: “FortiSIEM’in siber güvenlik ve BT operasyonları yönetimindeki benzersiz yetenekleri, kuruluşların anormal faaliyetleri ve olayları güvenle tespit edip çözmeleri ve iş sürekliliğini korumaları için ihtiyaç duyulan gerçek zamanlı ve tarihsel analitiği – ilişkili bağlamla birlikte sağlar.”

4,241 total views, 1 views today